State Agrarian University of Moldova

1933 - 2022

«Da nobis recta sapere»

MASĂ ROTUNDĂ - Durabilitatea și reziliența mediului înconjurător și a societății umane în contextul schimbărilor climatice

14.10.2021

 

            Marcarea evenimentelor speciale ce se organizează la nivel mondial, în decursul lunii octombrie în fiecare an (ZIUA MONDIALĂ A HABITATULUI, ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE REDUCERE A DEZASTRELOR, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII DIN MEDIUL RURAL, ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE REDUCERE A SĂRĂCIEI etc. ) constituie un motiv de a ne întâlni și discuta problematici de interes comun.

            Astfel, Facultatea Cadastru și Drept și Centrul de Reușită Universitară, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, în data de 11 octombrie, 2021, au organizat masa rotundă “Durabilitatea și reziliența mediului înconjurător și a societății umane în contextul schimbărilor climatice” desfășurată în cadrul proiectului Schimbările climatice globale, regionale și locale și impactul acestora asupra dezvoltării durabile, finanțat de Agenția Universitară a Francofoniei.

            Raportorii și participanții evenimentului au concluzionat că schimbările climatice sunt o provocare prioritară în contextul implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă atât în Republica Moldova cât și în întreaga lume, iar consecințele resimțite: riscurile meteo-climatice, dezastrele naturale, poluarea și degradarea mediului afectează negativ sănătatea și calitatea locuirii populației. De asemenea o altă concluzie a discuției a fost imperativul acțiunilor inovatoare în sectoarele prioritare: agricultură, energie, transport, industrie etc.

            Mulțumim raportorilor și participanților activi la eveniment și optăm pe continuarea discuțiilor și cercetărilor la această temă.

 

rinasimtex
edrone
rural
eu_flag_tempus
Centre de reusite universitaire
logo_AUF_RVB
agrilida
logoev
sufor
Euraxess
Case-In
TecTNet_logou
teachme
fktbum
elevate-logo
AG-Lab
ReSTART
logo_smart
erasmus+
Centrul_Euros
Casee
Ceepus
Logo MHELM
Compass
uniclad
euagro
RO-MD
cedr
Crosscomp
Connect
proAnim
COVIMO
SKiM