"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Unions and Trade Unions

Şedinţa solemnă de deschidere a anului universitar 2015-2016

La 1 septembrie 2015 în aula H-1 a Facultăţii Horticultură a avut loc şedinţa solemnă de deschidere a anului universitar 2015-2016. La şedinţă au participat Dna Veronica Prisăcaru – Prorector învățământ cu frecvenţă redusă şi educaţie a UASM, conf. univ.; Dl  Vasile Botnari  – director Institutul de Genetică, fiziologie şi protecţie a plantelor, prof. cercet., dr. hab.; Dl  Mihai Rapcea  – vice director IșpHTA, prof. cercet., dr. hab.; Dl Valerian Balan – profesor universitar catedra Pomicultură, laureat al Premiului Naţional ediţia 2015, de asemenea şi întreg corp didactic al facultăţii.

Cuvinte de felicitare au fost aduse de către Decanul facultăţii – Gheorghe Nicolaescu, şef catedra SGP – Iachim Gumaniuc, lector universitar catedra Legumicultură – Tatiana Novac, studenta anului 1 sp. 615.1 H – Luminiţa Crivoi ş.a.

În adresările către studenţii anului 1, vorbitorii au urat succese, realizări frumoase, acumularea la maxim a cunoştinţelor în domeniul specialităţii alese, în scopul formării de mai departe a specialiștilor profesionişti.

Decanul facultăţii a menţionat că în sesiunea de admitere a anului universitar 2015-2016 au fost înmatriculați la ciclul 1 – 85 st.: sp. 612.1 PP – 25 st. cu finanţare din buget; sp. 615.1 H – 25 st. cu finanţare din buget; 616.1 SGP – 20 st. cu finanţare din buget;  617.1 VV– 15 st. cu finanţare din buget.

La FR  - 30 st., iar la ciclul 2 au fost înmatriculați – cca. 40 st.

Studenţii trebuie să se mândrească cu înmatricularea la studii în cea mai veche instituţie de învăţământ superior din Moldova, instituţie decorată cu cea mai înaltă distincţie în stat Ordinul Republicii – Universitatea Agrară de Stat din Moldova, la cele mai nobile specialităţi – VV, H, SGP, PP din cadrul facultăţii de Horticultură, care anul acesta în curând la 1 octombrie va marca 75 ani de la fondare.

Pe parcursul studiilor în Universitatea Agrară de Stat din Moldova vor petrece și clipe fericite, și clipe mai puțin fericite, vor întâlni iubirea vieții, vor forma familii, vor da naștere la copii… și toate acestea vor avea loc sub protecția dascălilor, iar primii dascăli fiind părinții…

„Pia mater

„Non scholae sed vitae discimus

Şedinţa solemnă a fost însoţită de melodii interpretate de către studenţii facultăţii - Ana Ţurcanu - anul 3 a sp. PP şi Victor Lisenco - anul 2 sp. SGP.

O surpriză muzicală a fost adusă de către Decanul Facultăţii Arte Frumoase Serghei Vengher şi membrul Ansamblului Joc Ion Gamureac, care a interpretat o suită de melodii la vioară.

Au fost înmânate atributele studenţeşti - carnetul de student, de asemenea au fost desemnaţi şefii şi curatorii grupelor academice:

H – şeful grupei Dra Luminiţa Crivoi; Curator Dna Tatiana Novac catedra Legumicultură

VV - şeful grupei Stabislav Crivoi; Curator Dna Olga Mogâldea catedra Viticultură şi vinificaţie

PP - şeful grupei Dra Valentina Leonteac; Curator Dl Sergiu Bădărău catedra Protecţia plantelor

SGP - şeful grupei   Scorţesco Florentin; Curator Dl Iachim Gumaniuc – şef catedra Silvicultură şi grădini publice

Într-un ceas bun şi succes

„Ad multos annos!”

 


ordinul-republicii
In October, 2013,
State Agrarian University of Moldova was conferred the highest state distinction 
"The Order of the Republic".

 

Double Degree

dubla diploma

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 State Agrarian University of Moldova
All Rights Reserved.

Designed by Nicolae Daraduda