"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Unions and Trade Unions

Azi studenţi, mâine specialişti de valoare

Anul universitar la facultatea de Horticultură pentru cei peste 100 studenţi ai anului 1 licenţă (F şi FR) şi master, a început cu şedinţa solemnă la 1 septembrie 2016, care s-a desfăşurat în aula H-1. La şedinţa festivă au participat Mihail Suvac - Şef Direcţia - politici de producţie şi reglementări de calitate a produselor vegetale, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare a Republicii Moldova, dosctor în ştiinţe agricole; Şefii catedrelor de profil, corpul didactic, administratoarea căminului facultăţii ş.a.

Şedinţa a început cu onorarea Imnului de Stat al Republicii Moldova.
În adresarea către studenţii anului 1, Decanul facultăţii conf. univ. Gheorghe Nicolaescu a felicitat studenţii cu alegerea celor mai faimoase şi tradiţionale specialităţi pentru poporul moldav - Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor. A menţionat că în acest an la facultate sunt înmaticulaţi 3 studenţi străini, cetăţeni ai altor state - 1 la sp. Horticultura (licenţă) din China, 1 la sp. Evaluarea ecosistemelor viticole pentru producţia vitivinicolă cu denumire de origine (Master) din China, 1 la sp. Managementul ecosistemelor forestiere (Master) din România.
Dl. Mihail Suvac a menţionat că este şi Dlui absolvent a acestei renumite facultati, iar cu cîteva decenii în urmă a avut şi domnia sa aceleaşi emoţii la începutul studiilor la facultate. Şi este mîndru că a făcut aici şi nu în altă parte studii, şi permanent este dorit de a reveni in incinta facultaţii. A adresat felicitări şi succese studenţilor anului 1.
Cuvinte de felicitare şi succese au fost adresate de către Liviu Vacarciuc, şef catedra Viticultură şi vinificaţie, conf. univ. - în numele catedrelor de profil de la facultate; Valerian Balan, prof. univ. catedra Pomicultură - în numele corpului didactic de la facultate; Alexei Bivol, conf. univ. - în numele curatorilor grupelor anului 1; Victor Lîsenco, preşedinte SAS a UASM, student anul 3 sp. Silvicultură şi grădini publice - în numele comunităţii studenţilor UASM; Tatiana Ciolacu, studentî anul 1 sp. Silvicultură şi grădini publice- în numele studenţilor anului 1 Licenţă, şi Fei Wang (China), - în numele studenţilor anului 1 Master (sala a rămas uimită despre adresarea în limba română). 
 
Şedinţa a fost săltată de melodii interpretate de către Mihaela Cecan şi Victor Lîsenco, studenţi, anul 3 sp. Silvicultură şi grădini publice, şi Lai Qingxiang, student anul 1 sp. Horticultură, care a interpretat la chitară o piesă în limba chineză, despre familie, sat, zborul păsărilor, care este asemănat cu zborul copiilor de lângă părinţi...
 
A urmat înmânarea atributelor studenţeşti - carnetul de student şi carnetul de note. Acestea au fost înmânate de către Dl. Mihail Suvac - Şef Direcţia - politici de producţie şi reglementări de calitate a produselor vegetale, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare a Republicii Moldova, dosctor în ştiinţe agricole.


ordinul-republicii
In October, 2013,
State Agrarian University of Moldova was conferred the highest state distinction 
"The Order of the Republic".

 

Double Degree

dubla diploma

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 State Agrarian University of Moldova
All Rights Reserved.

Designed by Nicolae Daraduda