"Da nobis recta sapere"

Diplomă Dublă

dubla diploma

Publicații UASM


Stiinta-Agricola

 


 

uasm


edrone


rural


RINA SIMTEX

tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart

 


logo smart

cofonded big


erasmus+

 


Centrul Euros


casee

 


ceepus logo rgb web


 

 jeanmon


 

 

logo smart


 CREDO


 

uniclad

 

 

Hot-Line

Interviu cu JOMIRU Daniel- absolvent la specialitatea 617.1 Viticultură şi vinificaţie promoția 2011, master – 2013

JomiRu Daniel

Jomir Dan- absolvent la specialitatea 617.1 Viticultură şi vinificaţie promoția 2011, master – 2013,

- manager-agronom la S.R.L Elvitis-com,

Întrebare: În ce perioadă aţi făcut studiile la UASM?

Răspuns: În perioada anilor 2007-2013, inclusiv masteratul.

Întrebare: Nu regretaţi că aţi făcut studiile la UASM?

Răspuns: Nu, niciodată.

Întrebare: Nu regretaţi că aţi făcut studiile la specialitatea 617.1 Viticultură şi vinificaţie?

Răspuns: Nu. Regret doar că aşa de repede au trecut anii destinaţi pentru pregatirea ca specialist.

Întrebare: Dacă aţi putea întoarce timpul aţi alege specialitatea 617.1 Viticultură şi vinificaţie?

Răspuns: Da, desigur.

Întrebare: De ce?

Răspuns: Fiindcă de la început am ales ceea ce mi-a fost mai aproape de suflet.

Întrebare: Dacă aţi putea întoarce timpul ce aţi modifica intru sporirea calităţii procesului didactic?

Răspuns: Aş petrece cât mai mult timp în pereţii bibliotecelor.

Eu cred că aş modifica pe cât este posibil volumul de ore, care să fie la nivel de 60-65% - viticultură, iar 35-40% vinificaţie.

Întrebare: Ce amintiri plăcute v-au lăsat studiile la UASM?

Răspuns: Aici am învăţat să-mi organizez timpul şi să fiu responsabil, amintirea plăcută fiind însuşi procesul dobîndirei acestor calităţi.

Au trecut câțiva ani de când am înțeles că Viticultura şi vinificaţia mi-au schimbat viaţa şi ideile de viaţă, dar cred că la momentul actual cel mai important ce mi-a rămas în memorie este stilul de educației a tinerilor exprimat de către colectivul de cadre didactice de la catedra Viticultură şi vinificaţie.

Întrebare: Ce le-aţi recomanda actualilor studenţi la specialitatea 617.1 Viticultură şi vinificaţie?

Răspuns: Să-şi mobilizeze toate forţele şi să folosească puterile pentru a învăţa cît mai multe.

Întrebare: Ce le-aţi recomanda actualilor absolvenţi de liceu şi colegiu, potenţialilor studenţi la specialitatea 617.1 Viticultură şi vinificaţie?

Răspuns: Să nu rămână doar potenţiali studenţi la UASM, ci să devină studenţi la specialitatea 617.1 Viticultură şi vinificaţie.

Întrebare: Cum puteţi contribui D-voastre la sporirea calităţii pregătirii specialiştilor la specialitatea 617.1 Viticultură şi vinificaţie?

Răspuns: Activând în producţie aş putea face rost de unele exponate din domeniul viticol.

Întrebare: În viziunea D-voastre care este filosofia specialităţii 617.1 Viticultură şi vinificaţie?

Răspuns: Viticultura este baza, iar strugurii şi vinul sunt rezultatul. Vinificația cred că este ceea ce ţine de datoria de cunoaștere a fiecărui Moldovean, pe când viticultura este o artă care nu are limite de finiş în studiere.

Răspunzând la interviul D-voastre mi-am răscolit cele mai plăcute amintiri din viaţă, astea fac parte din studenţie.

Vă mulţumim pentru sinceritate.

A intervievat Gheorghe Nicolaescu, şef catedra Viticultură şi vinificaţie, conf. univ., dr.


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

Orarul sunetelor

orarul sunete

pauză de 5 min. între orele perechii și de 15 min între perechi

engleza

Copyright © 2019 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda