UNIVERSITATEA AGRARĂ DE STAT DIN MOLDOVA

1933 - 2023

«Da nobis recta sapere»

Concursul de creație profesională pentru studenți internaționali „Științe agricole și alimentație” organizat de Universitatea Națională Agrară din Nicolaev, Ucraina

03.12.2021

Conform ordinului Ministerului Educației și Științei al Ucrainei din 12.10.2021 № 1096 pe baza Universității Naționale Agrare din Nicolaev (în continuare – MNAU), Ucraina,  în 2021/2022 Concursul internațional de creație profesională pentru studenți „Științe agricole și alimentație” va avea loc în acest an universitar.

Co-organizatorii Concursului sunt instituții de învățământ superior străine: Universitatea Opole (Republica Polonia), Universitatea Charles Darwin (Australia), Universitatea din Banja Luka (Bosnia și Herțegovina), Institutul Indian de Tehnologie (India), Universitatea de Inginerie și Economie M. Dulatov Kostanay, Toraigirov Universitatea (Republica Kazahstan), Universitatea de Formare din Batumi de Navigație (Georgia), Universitatea Agrară de Stat Tașkent (Republica Uzbekistan), Universitatea Agrară de Stat din Moldova (Republica Moldova).

Coordonarea Competiției este asigurată de Ministerul Educației și Științei din Ucraina. Suportul organizatoric și metodologic al Concursului este oferit de Instituția Științifică de Stat „Institutul pentru Modernizarea Conținutului Educației” a Ministerului Educației și Științei din Ucraina.

 

Concursul se desfășoară în următoarele domenii:

  • agronomie;
  • tehnologia de producție și prelucrare a produselor zootehnice;
  • agroinginerie.

 

Concursul se desfășoară în două etape:

- primul - octombrie 2021-martie 2022;

- al doilea - aprilie-iunie 2022 la MNAU.

Prima etapă a Concursului se desfășoară într-o instituție de învățământ superior pentru a selecta cele mai bune proiecte pentru a participa la a doua etapă a Concursului.

Termenul limită de depunere a lucrărilor pentru etapa a doua a Concursului este 1 aprilie 2022.

Rezumatul competiției se va desfășura în cadrul unor conferințe științifice și practice online în domenii selectate, în perioada 06 - 10 iunie 2022.

Lucrarea de concurs trebuie să îndeplinească cerințele Regulamentului Concursului internațional de creație profesională pentru studenți „Științe agricole și alimentație” (a se vedea versiunea electronică http://konkurs.mnau.edu.ua ).

Concursul este deschis proiectelor pregătite de studenți (nu mai mult de doi autori și doi lideri), care sunt relevante, inovatoare sau exploratorii într-o anumită zonă.

Limbile competiției sunt ucraineană și engleză. În prima etapă a Competiției, proiectul este implementat în ucraineană și engleză. Pentru cea de-a doua etapă a Concursului, proiectul și informațiile despre autor(i) și conducătorii de cercetare sunt trimise în limba engleză limba.

Proiectele competitive trebuie să fie înregistrate pe site-ul MNAU în secțiunea relevantă a unei anumite zone.

Telefoane pentru întrebări: (+38097) 715 1902, (+38099) 700 1452 Panfilova Antonina Viktorivna inclusiv la poșta electronică: panfilovaantonina@ukr.net  sau la Departamentul Relații Internaionale a Universității Agrare de Stat din Moldova la tel. 022 312292 sau e.scripnic@uasm.md

Agrobiznes
rinasimtex
edrone
rural
eu_flag_tempus
Centre de reusite universitaire
logo_AUF_RVB
agrilida
logoev
sufor
Euraxess
Case-In
TecTNet_logou
teachme
fktbum
elevate-logo
AG-Lab
ReSTART
logo_smart
erasmus+
Centrul_Euros
Casee
Ceepus
Logo MHELM
Compass
uniclad
euagro
RO-MD
cedr
Crosscomp
Connect
proAnim
COVIMO
SKiM
STIRDI