Dacă iubiţi ţara, glia, pământul, tradiţiile şi obiceiurile naţionale, dacă doriţi să pătrundeţi în tainele teoriei şi practicii activităţilor economice şi serviciilor publice, dacă doriţi să iniţiaţi o afacere proprie în spaţiul rural al ţării, să participaţi în elaborarea politicilor şi strategiilor de dezvoltare a sectorului agroalimentar şi turismului rural, să fiţi înarmaţi cu un bogat arsenal intelectual întru a combate sărăcia şi şomajul din satele şi orăşelele R. Moldova, să utilizaţi eficient resursele umane şi naturale ale ţării, atunci cu siguranţă, trebuie să deveniţi student al Facultăţii Economie.
Facultatea Economie este parte componentă importantă a celei mai prestigioase instituţii de învăţământ agronomic din R. Moldova – Universitatea Agrară de Stat din Moldova. Este o facultate deja cu tradiţii de 53 ani de activitate. Obiectivul facultăţii este pregătirea de specialişti cu cunoştinţe teoretice şi practice din domeniul ştiinţelor economice, serviciilor publice, cât şi din domeniul tehnologiilor agricole. În acest fel, se consideră că absolvenţii îşi pot găsi cu mai multă uşurinţă un loc de muncă nu numai direct în sectorul agroalimentar, iniţiind propriile afaceri, dar şi în domeniile de cercetare ştiinţifică, învăţământ, administraţie, activitate bancară, marketing, contabilitate, achiziţii, servicii hoteliere,turism şi agrement, şi alte domenii.
Absolvind Facultatea Economie, veţi stăpâni un limbaj economic, care cuprinde diverse domenii ale vieţii economice şi sociale, veţi dispune de avantaje competitive pe piaţa muncii.
Cu o deosebită plăcere vreau să menţionez că în toţi anii de activitate a Facultăţii Economie, de la 01.09.1965 şi pînă în prezent, facultatea a evoluat ascendent, devenind principala şi, pentru moment, unica facultate ce pregăteşte economişti în domeniul sectorului agrar şi turismului rural.
Sunt convins că prin dezvoltarea învăţământului economic agrar şi ştiinţei economice în sectorul agroalimentar, şi a spaţiului rural în ansamblu, se va putea promova interesul naţional în asigurarea securităţii şi siguranţei alimentare, păstrării tradiţiilor şi obiceiurilor naţionale, utilizării raţionale a resurselor naturale şi a forţei de muncă din spaţiul rural.
Ştiinţa economică şi pregătirea economiştilor în sectorul agroalimentar şi a specialiştilor în domeniul serviciilor hoteliere, turismului şi agrementului trebuie privite ca pârghii principale ale schimbării vieţii la sate, apropierii condiţiilor de viaţă din spaţiul rural cu cele din spaţiul urban.
Realizarea unei educaţii profesionale la nivelul european este direcţia strategică a activităţii colectivului profesoral didactic al Facultăţii Economie, care numără circa 90 persoane, inclusiv 8 doctori habilitaţi în economie, profesori universitari, 44 conferenţiari universitari, doctori în ştiinţe.
Veniţi la noi şi veţi avea un viitor luminos garantat!