"Da nobis recta sapere"

Diplomă Dublă

dubla diploma

Publicații UASM


sa

 


 

uasm


edrone


 

rural


RINA SIMTEX

tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart

 


logo smart

cofonded big


erasmus+

 


Centrul Euros


casee

 


ceepus logo rgb web


 

logo smart


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 RO MD

Hot-Line

Participarea Universității Agrare de Stat din Moldova la lansarea oficială a proiectelor bilaterale moldo-turcești

 

În perioada 8-12 noiembrie 2020, la invitația Consiliului de Cercetare Științifică și Tehnologică din Turcia – TÜBITAK,  Larisa CAISÎN, prof. univ., dr. hab. șef Departament II, Facultatea de Agronomie, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, efectuat o vizită la Ankara, în cadrul unei delegații reprezentative a Republicii Moldova.

Din cadrul delegației au făcut parte: Olga TAGADIUC – director general al Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare a Republicii Moldova; Serghei ZAHARIA – rectorul Universității de Stat din Comrat, UTA Găgăuzia; Viorel BOSTAN - rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab.; Stanislav GROPPA – prorector pentru activități de cercetare, medicină și farmacie, USMF „Nicolae Testemițanu”; Artiom JUCOV – asistent universitar, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”; E.S. Dmitri CROITOR, Ambasador al Republicii Moldova în Republica Turcia; Corina PRIGORSCHI – prim-secretar, Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia.

În cadrul vizitei a avut loc lansarea oficială a proiectelor bilaterale moldo-turcești, la care au participat  Președintele TÜBITAK, dl profesor Hasan Mandal, delegația Republicii Moldova, coordonatorii proiectelor din partea Republicii Turcia și alți oficiali TÜBITAK.

 În următorii 2 ani se vor realiza proiectul bilateral, finanțat de ANCD și TÜBITAK: Strategii inovatoare pentru îmbunătățirea eficacității biologice a unor deșeuri neutilizate și poluante pentru mediu și dezvoltarea acestora ca hrană alternativă și aditivi pentru păsări, coordonatorii proiectului dna  Larisa CAISIN și dl Yavuz GÜRBÜZ.

În context, membrii delegației RM au vizitat Bilkent University, unde s-au întreținut cu rectorul, prof. dr. Abdullah ATALAR, și vice-rectorul, prof. dr. Orhan AYTUR. La Gazi University au purtat discuții la masa-rotundă cu participarea rectorului – prof. dr. Musa YILDIZAu urmat de asemenea și vizite la Hacettepe University și Hacettepe Technopolis, însoțiți de rectorul, prof. dr. Mehmet Cahit GÜRAN, precum și la Ankara University, unde au fost întâmpinați de rectorul, prof. dr. Necdet ÜNUVAR.

 


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

engleza

Copyright © 2021 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda