"Da nobis recta sapere"

Publicații UASM


sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr

Concursul «Teza mea de doctorat in 180 secunde», lansat de Agenția Universitară a Francofoniei

 

Agenția Universitară a Francofoniei   a anuntat despre  lansarea concursului « Teza mea de doctorat in 180 secunde » editia a doua, 2021. Apelul la candidaturi este deschis pana in 30 aprilie. 

Gasiti mai jos mai multe informatii legate de acest concurs. 

Teza mea de doctorat în 180 de secunde, ediția a II-a  

Reprezentanța din Chișinău a Agenției universitare a Francofoniei (AUF), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (MECC) și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC), lansează concursul național « Teza mea de doctorat în 180 de secunde ». Concursul este destinat doctoranzilor și cercetătorilor francofoni din țară. Candidaturile pentru participare la concurs pot fi depuse în perioada 23 februarie - 30 aprilie 2021. Câștigătorul concursului va fi determinat în cadrul Finalei naționale care va avea loc în luna mai 2021, la Chișinău.  

La concurs pot participa candidații care sunt înscriși la un program de doctorat în anul academic 2020-2021 sau cei care și-au susținut teza de doctor în anii academici 2018-2019, 2019-2020, într-o instituție de învățământ superior din Republica Moldova.  

Competiția permite doctoranzilor şi tinerilor doctori în ştiinţe să-şi prezinte subiectele de cercetare în termeni accesibili, unui public divers şi neiniţiat, în limba franceză, într-un timp limitat. Fiecare candidat dispune de doar trei minute(180 secunde) pentru a prezenta clar, concis si convingător subiectul său având la îndemână un singur diapozitiv. Concursul își propune popularizarea ştiinţei, iar prin intermediul său publicul larg poate intra în contact cu diverse domenii de cercetare.  

Fiind inspirat din Three Minute Thesis (3MT®), conceput de către Universitatea din Queensland, Australia, concursul « Teza mea în 180 secunde » este lansat pentru prima dată în 2012 la Quebec. În 2021, concursul este la cea de-a șaptea finală internațională și va reuni finaliști din 25 de țări francofone participante. Agenția Universitară a Francofoniei va coorganiza finalele naționale în 27 de țări, dintre care nouă sunt la prima ediție a concursului.  

În Republica Moldova concursul « Teza mea de doctorat în 180 secunde » se organizează pentru al doilea an. Prima ediție a concursului național a avut loc în anul 2019. Din cauza restricțiilor sanitare impuse de pandemia de Covid-19 concursul a fost anulat în 2020. Câștigătorul finalei din acest an va avea ocazia să participe la finala internațională organizată în 30 septembrie 2021 la Paris (Franța).  

Prin lansarea acestui concurs, organizatorii și partenerii își doresc promovarea și dinamizarea cercetării în Republica Moldova, consolidarea dialogului dintre știință și societate precum și valorizarea culturii francofone în mediul universitar din Republica Moldova.  

Pentru mai multe detalii și modalitățile de participare : https://bit.ly/3upmuOp   inclusiv  Vă puteţi  adresa Managerului de proiect și comunicare,   Daniela PETROV, Agenția Universitară a Francofoniei, Tel : +373 (22) 23 75 35;  Mob : +373 60 66 43 43.

 


ordinul-republicii
În octombrie 2013
Universităţii Agrare de Stat din Moldova i s-a conferit cea mai înaltă distincție de stat 
„Ordinul Republicii”.

Erasmus +

erasmus+

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Toate drepturile sunt rezervate.

Designed by Nicolae Daraduda