UNIVERSITATEA AGRARĂ DE STAT DIN MOLDOVA

1933 - 2022

«Da nobis recta sapere»

Participarea UNIVERSITĂŢII AGRARE DE STAT DIN MOLDOVA la Conferința Ştiinţifico - Practică Națională organizată de Institutul Ştiinţifico -Practic de Biotehnologii în Zootehnie şi Medicină Veterinară

27.06.2022

Astăzi, 27.06.2022, Departamentul Managementul producțiilor animaliere şi siguranța agroalimentară a participat la Conferința Ştiințifico - Practică Națională cu genericul „Genofondul animalelor de fermă - baza sectorului zootehnic, probleme, soluții şi perspective în Republica Moldova” organizată de Institutul Ştiinţifico - Practic de Biotehnologii în Zootehnie şi  Medicină Veterinară în incinta Academiei de  Științe a Republicii Moldova.

Ședința a fost deschisă  de Președintele AŞM,  Domnul Ion Tighineanu, academician care a salutat organizarea evenimentului, a accentuat rolul sectorului zootehnic în economia națională,  menționând necesitatea cercetărilor în domeniul creșterii animalelor şi importanța acestora în dezvoltarea economică a statului  şi asigurarea securităţii alimentare. De asemenea, a abordat problema  necesității stringente de cadre de o pregătire corespunzătoare  pentru  sectorul agrar al Republicii Moldova.

Domnul Președinte al AŞM Ion Tighineanu a adus felicitări Doamnei  Rector Veronica Prisăcaru în legătură cu  alegerea în funcție şi i-a urat realizări şi noi proiecte de dezvoltare a UASM.

La conferință au participat reprezentanții consiliilor raionale, inclusiv in format on-line,  cărora li s-au oferit informații despre programele de studii ale  UASM şi beneficiile oferite de  această universitate.

Agrobiznes
rinasimtex
edrone
rural
eu_flag_tempus
Centre de reusite universitaire
logo_AUF_RVB
agrilida
logoev
sufor
Euraxess
Case-In
TecTNet_logou
teachme
fktbum
elevate-logo
AG-Lab
ReSTART
logo_smart
erasmus+
Centrul_Euros
Casee
Ceepus
Logo MHELM
Compass
uniclad
euagro
RO-MD
cedr
Crosscomp
Connect
proAnim
COVIMO
SKiM
STIRDI