Universitatea Agrară de Stat din Moldova

1933 - 2022

«Da nobis recta sapere»

Participarea Universității Agrare de Stat din Moldova la Ședința Consiliului Rectorilor Universităților Agrare din CSI

27.12.2021

În data de 27.12.2021 a avut loc Ședința Consiliului Rectorilor Universităților Agrare  din CSI. Universitatea Agrară de Stat din Moldova  a fost reprezentată la această ședință de Doamna Rector Dr., conf.univ., Veronica PRISĂCARU.

Ședința Consiliului Rectorilor  principalelor universități agrare din CSI a avut loc online pe tema: „Rezumarea rezultatelor lucrărilor Consiliului Rectorilor pentru anul 2021”. La lucrările Consiliului au participat reprezentanți a 19 universități-membre ai Consiliului din 10 țări CSI. Ședința a fost coordonată de Președintele Consiliului, Rectorul Universității Naționale de  Cercetare Agrare din Kazahstan, Domnul Tlectes ESPOLOV. Doamna Rector Dr., conf.univ.,Veronica PRISĂCARU a raportat despre realizările Universității Agrare de Stat din Moldova în anul 2021 și perspectivele de  dezvoltare a universității în anul 2022.

În rapoartele participanților a fost  menționat despre  dezvoltarea  activă  a universităților ca cercetare și antreprenoriat. Universitățile membre ale Consiliului și-au îmbunătățit semnificativ pozițiile în clasamentele mondiale și naționale, s-a menționat despre dezvoltarea activă a infrastructurii științifice și educaționale și extinderea cooperării în scopul  dezvoltării educației și științei agricole.

La finalul Ședinței s-a decis despre continuarea lucrărilor privind schimbul de experiență între universități privind dezvoltarea învățământului agricol, științei și producției și participarea la Congresul internațional privind agricultura sigură și durabilă în era schimbărilor climatice accelerate, care va avea loc în  luna aprilie 2022 la Universitatea Agrară de Stat din Azerbaidjan.

rinasimtex
edrone
rural
eu_flag_tempus
Centre de reusite universitaire
logo_AUF_RVB
agrilida
logoev
sufor
Euraxess
Case-In
TecTNet_logou
teachme
fktbum
elevate-logo
AG-Lab
ReSTART
logo_smart
erasmus+
Centrul_Euros
Casee
Ceepus
Logo MHELM
Compass
uniclad
euagro
RO-MD
cedr
Crosscomp
Connect
proAnim
COVIMO
SKiM