Universitatea Agrară de Stat din Moldova

1933 - 2022

«Da nobis recta sapere»

UASM în vizită la Unistra, Universitatea din Strasbourg

06.12.2021

În perioada 29 noiembrie - 4 decembrie 2021,  echipa  UASM, formată de către  dna Elena MOROI, Prorector pentru studii și activitate financiară, dr., conf. univ., dna Olga SÂRBU, șef Departamentul Economie, Marketing și Științe socio-umane, dr., conf. univ., dl Igor BURDA, Responsabil  Managementul Calității, Departamentul Studii  și dna Nina PUȚUNTEAN, dr., conf. univ., Responsabil CRU, au  realizat mobilitatea academică la Institutul Universitar de Tehnologie Louis Pasteur din Schiltigheim, componentă a  Universitatea din Strasbourg (Unistra).

Echipa UASM împreună cu reprezentați din cadrul Universității Tehnice a Moldovei și Universității de Stat din Moldova au studiat și descoperit strategia elaborată de Unistra, s-au familiarizat cu  acțiunile și sprijinul acordat pentru studenții interesați în crearea unui proiect de afaceri. Programul vizitei  a inclus și alte activități: prezentări ale sistemelor de sprijin pentru studenți în proiectele lor antreprenoriale, descoperirea FabLab-ului, un incubator de afaceri, întâlniri și discuții cu reprezentanți ai entităților implicați în finanțare, schimburi și descoperiri de bune practici, vizitarea Halle de Technologies a IUT Louis Pasteur, a campusului de tehnologii medicale NEXTMED, PEPITE ETENA, Pol antreprenorial al Unistra, ACCRO, operator al economiei creative, ALSATECH, promotor al concursului „Innovons ensemble”, la Ruche à Projets al Școlii de Management din Strasbourg,  BIOTECH LAB fablab de biotehnologii și BPI France, un jucător privilegiat în dezvoltarea start-up-urilor etc.

Astfel, activitățile realizate în perioada de mobilitate academică  a permis transferul de cunoștințe și practici către universitățile din Moldova. Oferirea tinerilor studenți a oportunității de a-și asigura viitorul profesional prin crearea unei afaceri este o problemă importantă pentru Moldova, care își va putea astfel consolida parcursul economic al IMM-urilor.

Participarea în consorțiu a Camerei de Comerț și Industrie Franța-Moldova, în persoana dlui Emmanuel SCOULIOUS,  cât și a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) oferă o valoare adăugată Programului Erasmus+ MIC  și consolidează credibilitatea acestuia.

Sincere mulțumiri dlui Jean-Claude MILLION și echipei sale pentru organizarea impecabilă a vizitei și experiența extraordinară acumulată!

rinasimtex
edrone
rural
eu_flag_tempus
Centre de reusite universitaire
logo_AUF_RVB
agrilida
logoev
sufor
Euraxess
Case-In
TecTNet_logou
teachme
fktbum
elevate-logo
AG-Lab
ReSTART
logo_smart
erasmus+
Centrul_Euros
Casee
Ceepus
Logo MHELM
Compass
uniclad
euagro
RO-MD
cedr
Crosscomp
Connect
proAnim
COVIMO
SKiM