"Da nobis recta sapere"

Публикации ГАУМ

sa

 

RINA SIMTEX


edrone


 

rural


 
tempus

CRU
logo AUF RVB
agrilida
logoev

sufor


Euraxess


casee logo


TecTNet logou


teachme


fktbum


elevate logo


AG Lab


restart


logo smart

 


erasmus+

 


Centrul Euros

 


casee


 

ceepus logo rgb web


logo smart

 


 CREDO


 

uniclad


 

euagro


 

RO MD


 

cedr


Crosscompconnect

Workshop, dedicat marcării Zilei Europei

În data de 13.05.2021, Departamentul Relații Internaționale a organizat un workshop dedicat  marcării Zilei Europei în Republica Moldova. Obiectivul de bază  a fost informarea mediului academic și studenții cu referire la proiectele, care sunt implementate în cadrul universității. Rectorul UASM, Profesorul Liviu VOLCONOVICI a  salutat audiența  și a menționat despre importanța integrării mediului academic din Republica Moldova în spațiul European. Coordonatorii au prezentat rezultatele realizate în perioada implementării proiectelor finanțate cu  suportul programului Erasmus +: „Consolidarea competențelor antreprenoriale și digitale ale studenților și cadrelor didactice pentru îmbunătățirea procesului de modernizare a învățământului superior în MOLDOVA/ ReSTART”,  „Promovarea cooperării între universitate-întreprindere și a antreprenorialului studenților prin intermediul SMART Caffe/SMART”, „Îmbunătăţirea competenţelor în practica de laborator  pentru specialişti din domeniul agroalimentar în Europea de Est  /AGLAB”, ”Îmbunătățirea capacității universităților de a iniția și de a participa la dezvoltarea clusterelor pe principii de inovație și durabilitate /UniClaD”, ”Conectarea universităților și a industriei prin colaborare inteligentă antreprenorială și inteligență competitivă a studenților din Moldova, Georgia și Armenia /CONNECT”, „Leadership și Management în Învățământul superior din Republica Moldova / MHELM” ,  „Promovarea Integrării Europene a Republicii Moldova cu accentul specific asupra sectorului agricol”/ EUAGRO, JEAN-MONNET.

Proiecte  finanțate de Programul Operațional Comun  România –Moldova: „Rolul proiectului transfrontalier în valorificarea potențialului de biomasă pentru scopuri energetice Manager de proiect, Profesor, Dr. hab. Grigore MARIAN ;

„Cross-Border Regional Hub of Competences for the Automotive Industry” / CROSSCOMP

Manager de proiect, Dr., conf.univ. Igor BEȘLEAGĂ.

Audiența a fost onorată de prezența reprezentanților Universității Tehnice Gh. Asachi din Iași, România, parteneri în proiectele finanțate de Programul Operațional Comun  România –Moldova: Domnul Decan, Gelu IANUȘ a adresat  un mesaj de felicitare către comunitatea academică al UASM  și importanta colaborării inter-universitare.

Totodată, Elena SCRIPNIC a menționat  că   noul Program Erasmus+ are un buget mai  mare și a îndemnat participanții să  aplice  la Program cu noi proiecte de susținere a învățământului superior focalizate pe educație, cercetare și formare profesională continuă și care facilitează realizarea priorităților strategice și obiectivelor strategiei de internaționalizare a Universității Agrare de Stat din Moldova.

 


ordinul-republicii
В октябре 2013 года
Государственный Аграрный Университет Молдовы был награжден высшей наградой государства 
"Орденом Республики".

 

Двойной диплом

dubla diploma

engleza

UASM pe Facebook

Hot-Line

Copyright © 2021 Государственный аграрный университет Молдовы
Все права защищены.

Designed by Nicolae Daraduda